Apa dah jadi !?


Assalamualaikum,para blogger dan pembaca ... dah lama zima x tulis entry itupun sikit jer sebab nak cepat.Semenjak dua menjak nie perangai zima tiba-tiba berubah daripada jadi seorang yang sabar ke panas baran,daripada jadi seorang yang tak ske berdendam jadi org ske berdendam,daripada x ske membenci org jadi ske membenci,Zima x tahu kenapa zima leh jadi macam nie....Mangsanya orang yang tak bersalah,die jadi mangsa zima...zima benci die,Zima tak tahu kenapa zima boleh benci die walhal die tak buat kesalahan pun.ZIma mula benci die sejak dari tuisyen sekolah maa hari rabu,Zima datang jer ekolah nampak jer muka die ,zima terus tak ada mood,rasa tak tenteram,rasa nak cekik die."Apa dah jadi nie??"Zima bukak FB zima terus tanya die "Pernah tak ada orang benci kau" die jawab "ntah la"..then zima bala balik waktu tue die dah off "hahax bagu la mcm tue"...Pukul 10 zima on balik FB zima tekan kat nama die then zima tulis "Assalamualaikum,aku ada nak bagi tahu sesuatu tapi kau jangan marah n bengang,sebenarnya aku benci kau sangat2,aku tak tahu sebab apa aku benci kau sangat2..apa2 pun aku mntk maaf sangat sebab benci kau.Wasalam"Then zima delete kesemua mesej dengan die.Zima tak tahu apa sebab zima benci die,mungkin sebab zima steress plus dengan orang sekeliling fitnah zima ada hubungan dengan die,walhal mana ada hubungan,Zima dah bersabar lama dah,nak gurau bertempat,walaupun yang fitnah tue kawan zima sendiri katanya saja jer bergurau,dalam hati zima dah mula panas."sabar je la"

Then zima cerita dengan kawan-kawan zima yang zima benci die sangat2.Tiba-tiba si kembar die terkejut dan tersentap.Then zima mintak maaf2 sangat2 sebabzima benci kebar kesangan dia tue.Then kembar die cakap"Patut la tadi aku dengan T panggil die,die macam buat tak tahu,tak tahulah die dengar ke tak,banyak kali aku panggil die"Apa2 pun zima walaupun benci orang,zima tetap akan rasa bersalah.Zima sekarang pun malas nak layan semua kawan-kawan dengan FB tue,lagi2 yang cakap pasal BF,sayang ...argh!!! aku x suka dengar perkataan tue,nak bermanja dekat tempat lain!!!" tak payah nak bermanja dekat sini ,aku bagi kaki kang baru tahu!!" dalam hati zima kata la.Dan secara tiba-tiba zima suka duduk sorang-sorang buat cerpen sendiri,tapi kebanyakan cerpen tak menjadi,zima tetap buat jugak.Dan sekarang nie pun zima tak banyak cakap,tak suka bergaul,suka sorang-sorang semenjak zima stress dengan keadaan sekeliling.Apa-apa pun dengan akhir kata zima,Zima nak mintak maaf sangat dekat orang yang zima benci,dan pada orang yang benci zima.Zima tahu kealahan zima terutama pada budak S dan Alia."Alia,zima mintak maaf sangat2 sebab kealahan zima 2 tahun lepas,zima takkan berputus asa sampai Alia maafkan zima..dan zima harap jugak Alia terbuka hati maafkan zima dengan ikhlas"Dan pada budak S pulak"Zima mintak maaf sebab benci kau,aku tak ada niat pun nak benci kau,sebab apa ..sebab aku tak tahan dengan orang sekeliling yang fitnah aku dan kau,Aku tak tahu pulak yang kau nie sabar orangnya,kesemua aku luahkan perasaan marah dekat kau,kau tak pernah marah,penyabar yer kau niekn.Dan terima kasih sebab paal teddy bear tue,kalau kau nak tahu teddy bear tue pun aku benci die,walaupun aku yang mintak hadiah tue.LOL :)"

Huhu,oklah sampai disini sahaja zima tulis entry,Zima harap dengan segala-galnya zima dapat perangai zima yang lama dulu.Comment and like .Assalamualaikum,See you soon :)

No comments :