Colours of Nature dan lain-lain

Assalamualaikum....


Ya...hari nie Ima nak tulis entry tentang dunia ini penuh dengan warna-warni.....kawan Ima kata kalau single tak couple tak ceria.....tapi bagi Ima single adalah segala-galanya ...sebab kenapa kalau couple setiap masa kena jumpa boyfriend.....tapi kalau single....Ima bebas.Ima suka lihat keindahan yang dicipta oleh Allah SWT ....menarik boleh tangkap gambar nature yang cantik-cantik.Sebab dengan cara tue sahaja Ima menghilangkan stress & tension Ima....kadang-kadang.Yang Ima tulis ayat yang Ima potong tue mungkin tak ada kena mengena dengan nature..colours..right.Ok,Ima rasalah kalau Allah cipta dunia nie tanpa  warna-warni ...mesti hidup nie tak ceria......sebab semua pudar.......

********************************

Ima rasa Ima nak cerita pasal kehidupan Ima dekat sekolah baru nie.Semenjak Ima mauk SMKTJ 2 ,Ima rasa semua kawan-kawan dekat situ semua sombong.Tapi bila dah lama-kelamaaan.Rasa seronok ada kawan..boleh belajar dengan tenang.Tapi bila dah 4 bulan duduk sekolah situ Ima makin tak suka sebab pelajar-pelajar die tak menghormati guru-guru dekat situ.Sebaik Im ketua kelas.....boleh ima nasihatkn rakan sekelas ima tue.Waktu tue spotcheck barang-barang yang tak patutu dibawa.lepas dah habis spotcheck.1 kelas ima sambung belajar.Cikgu suruh ima ambil buku-buku yang cikgu edarkan tadi.lepas Ima ambil buku-buku tue.lalu di setiap meja...Ima sampai 1 meja budak lelaki nie...nama die Azim,Ahrar,Shahamirul....die orang cakap ada seorang pengawas lelaki cakap aku nie comel....hahah waktu ima tak kembang apa-apa tpi naik angin...pelik betullah.And then,Ima cakap kat diorang...sapa budak lelaki tue...die org cakap rahsia....Oittttt main rahsia,rahsia pulak.And then Ima beredar.

************************

Lepas sebulan,Ima dah tahu sapa lelaki tue......ya ima leh baca fikiran orang.......hahahha anugerah pada Tuhan.Tapi Ima wat der jer sebab Ima datang sekolah,ima nak belajar...bukan nak bercinta.Tapi ima dah curi  hati seorang jejaka yang amat tegap,spot men.bukan sekolah SMKTJ 2.Tapi SMKPT......sekolah lama...Ima suka die dalam diam...hanya Tuhan sahaja yang tahu....

*************************

Lepas 3 bulan ...maksudnya bulan ke-8 hari Khamis 30 hari bulan...waktu balik...Ima sedang menunggu Ibu Ima untuk mengambil ima untuk balik ke rumah.Pukul 6:50p.m seorang pengawas lelaki lalu dengan kawanya,lalu di hadapan Ima.And then.....patah balik seorang kawannya tanya 2 Bijakkan...aku dengan angguk jer...malas nk layan.Tapi penuh dengan persoalan .Kenapa die tanya aku kelas 2 Bijak,siap tengok name tag aku lagi.Mungkin aku akan dapat kawan lelaki seperti mana aku di sekolah lama...yang ramai dengan kawan lelaki dan perempuan...yeay aku suka bila dah form 3 nanti aku dahh ada kawan lelaki n perempuan yang pandai...bolehlah wat study group....Happy sangat.Agaknya hahha fikiran positive....

*****************************

Tapi persoalan tue tergantung begitu sahaja....Tak apa be patient.Soalan itu tak lama lagi akan terjawab hahhaha.

****************

Ima rasa nie jer lah Ima tulis entry untuk hari nie ok bye.......Assalmualaikum









No comments :