Menjelma Hari Raya AidilFitri

Assalamualaikum,Hye Dear

Dah lama Ima tak update blog...ialah sebok tolong mak buat biskut raya...kuih raya yang adah siap coklat chip,suji,sarang semut,tart..banyak lagi.Tapi tak lama lagi nak raya Ima ngan family sebok buat ketupat,biskut raya,kemas rumah.....Eh awak-awak semua tak balik kampung ke Ima balik kampung raya ketiga...hari pertama raya pergi KL(rumah nenek)....sampai hari kedua..hari ketiga baru pergi Segamat,Johor sampai hari sabtu atau Ahad...lepas tue hantar abang pergi asrama....Semua plan dah ada....Ah lupa awak-awak dah beli baju raya?.Oh Ima tahun nie x da TEMA sebab family Ima lebih suka warna-warni..ialah hidup nie kan penuh dengan warna-warni....Hmmmm kawan Ima cakap setiap kali raya kena semua baru baju baru,kasut baru,tudung baru,maca,-macam lagilah.Tapi ingat....hari pertama jangan lakukan dosa sebab kenapa hari pertama PAKAI TUDUNG TAK TUTUP DADA,PAKAI BAJU RAYA NAMPAK TUBUH BADAN,BERSALAM MAIN REDAH JER and,macam-macam lagilah...Anyway,janganlah buat macam tue ialah penat-penat puasa sebulan,hari pertama raya dah ada dosa betul tak ...cuba fikir balik.......Hmmmmm awak-awak semua nie dah buat lemang ker,rendang,family Ima ON THE WAY...hahaha what ever lah.

Lagi satu,Ima nak mintak maaf kalau ada terkasar bahasa,menyakitkan hati...Ima mintak maaf .Ima harap awak-awak semua dapat maafkan .And Selamat Hari Raya AidilFitri Maaf Zahir dan Batin.Oh terlupa,kawan Ima...cuti ni pun pergi holiday..pergi sunway lagoon lah,pergi sana,sini lah macam-macam.

Semalam penat gila sebab dalam 1 hari buat kuih raya tak berhenti-henti..baru bukak blog dah kena sambung balik buat biskut...Tension betullah.Malam tue..Ima pergi surau Wanita-wanita dalam surau tue die suruh Ima rapatkan saf ke kiri..ajaran manalah nie...makcik tue kata ikut Imam...ialah rapatkan saf takkan kena ikut Ima betul tak...patutunya rapatkan saf belah kanan bukan kiri.aishhh...apalah nak jadi.

Tadi pukul 6:00 a.m buat ketupat ...tak jadi........cuba 3-4 kali x jadi adik perempuan Ima dah jadi dah,Ima dari tadi tak jadi-jadi...sakit kepala buat tue..Tension betullah...Korang semua macam mana jadi tak buat ketupat...?Kalau yang x jadi tue cubalah,manalah tahu jadikan..yang dah jadi buat ketupat...Syukur Alhamdulillah.

Second,ada tazkirah dekat surau...imam tue cakap kepada perempuan yang pakai tudung...nak ikut fashion...belit sana...belit sini..sanggul macam sanggul unta.x tutup dada....lebih baik tak payah pakai tudung...buat penat jer.

Ima rasa tu jer Ima nak sampaikan Ima harap raya nie lebih seronok....hehehhe dan Ima bersyukur sebab Iam dapat puasa penuh...Alhamdulillah........Oh lagi satu jangan kupa follow blog Ima .....See Ya......

No comments :