Fun Day

Semalam penat betul sebab ada Karnival Asas Perkehemahan Unit Beruniform .Aktiviti yang kami buat ada 5 aktiviti 1=>memasang khemah 2=>PBSM 3=>gadget 4=> ikatan 5=>memasak.Setiap aktiviti yang kami jalankan memang pantas sebab bila dah habis salah satu aktiviti unit lain belum habis lagi.Aktiviti no.1 memasang khemah,khemah dekat situ ada 2 unit kami pecah 2 1 khemah ada 5 orang , kami siap lebih kurang 15 minit cepatkan tapi cikgu bagi masa 30 minit.Aktiviti no.2 PBSM ,kami kena rawat orang ,cerita die mcm nie 2 orang pelajar merenras desa 1 orang terseliuh lagi 1 parah,so kami kena guna peralatan cikgu bagi dan rawat dia orang.Masa yang kita kami ambil lebih kurang 15 minit jugak.Aktiviti no.3 gadget,korang tahukan gadget tu apa,gadget tue mcm bila kita dkt kem ada gadget itulah gadget nie lihat gambar di bawah


tu lah gadget yang kayu tu sekarang korang dah tahukan.Aktiviti no.4 ikatan.cikgu bagi kami ikatan dan buat ikatan yang cikgu bagi and buat keguanaan .Aktiviti no.5 memasak,kami memasak sardin,tapi sardin tu masam sikit sebab letak limau.Lepastu pergi kantin ambil nasi dan makan sardin yang kami masak tadi and then lepas dah habis makan pergi dataran tue pengunguman siapa yang Johan salah satu aktiviti dan Johan kesuluruhan..Unit yang Johan salah satu aktiviti ialah pandu Puteri iaitu unit kami.Johan Kesuluruhan Pandu Puteri aiaitu unit kami juga.Itu menujukkan kami yang terbaik.......Kami dapat 2 hamper dengan 2 sijil.(wah.......seronoknya syukur alhamdulillah).

Oklah sampai sini jer tapi jangan lupa follow tau and comment sekali...........

No comments :